6.2.14

Kynsilakkojen mielikuvamainonta

Tänään haluaisin jakaa ajatuksiani kynsilakkojen mainonnasta ja nimistä. Se on nimittäin asia jota olen miettinyt jo pitkään kynsiharrastukseni aikana. Aihetta on pohtinut myös Sonne blogissaan.
Kynsilakkamerkkien ja usein myös meikkimerkkien kynsilakoista ilmestyy kokoelmia joilla on tietty teema jonka ympärille kynsilakat on suunniteltu. Esimerkiksi kevätkokoelmissa näkyy usein merihenkisyyttä(Essie Naughty Nautical 2013, China Glaze Anchors Away 2011..).  Kokoelmien lakat nimetään tietenkin teeman mukaisesti, esimerkiksi just näissä merihenkisissä kokoelmissa nimet on helppo rakentaa veden, rannan ja merimiesten ympärille.
China Glazen Anchors Away-kokoelma. 
Minä pidän kynsilakkakokoelmien synnyttämistä mielikuvista. Esimerkiksi suosikkilakkani OPIn Bond-kokoelman Die Another Day ei tuntuisi yhtä "vaaralliselta" ja seksikkään bond-tytön punaiselta jos sen nimi olisi vain red. Nimet ja kokoelman teemat luovat heti tietyn fiiliksen lakkaan, ja vaikkapa kynsien koristelu helpottuu kun lakasta on jo mielikuva. Esim. Butter Londonin lakkani Royal Navya koristelelua miettiessäni otan sen kaveriksi usein valkoisia ja punaisia lakkoja tai katseeni hakeutuu konadkuvioissa raitoihin. Jos lakan nimi olisikin Midnight Sky, koristelisinko sen glitterillä ja tähdillä.. ?

Mietinkin välillä, mitenköhän kynsienkoristeluni muuttuisi jos omistaisin vaan vaikkapa numerokoodilla merkittyjä lakkoja, kuten vaikka Inglotin lakat ovat. Luulen, että käyttäisin lakkojani tavallaan vapaantuneemmin, kun en yhdistäisi niitä siksi "joululakaksi" tai "halloweenkokoelman lakaksi". Nyt olen lakkojen nimien vankina enkä uskalla käyttää Poolside nimistä lakkaa kuin kesällä :D 

Huolimatta lakkojen leimautumisesta tietyntyyppistä koristelua vaativiksi pidän nimien antamista fiiliksistä. Vaikka en nyt talvella tartu Poolsideen(joka on muuten ihana turkoosi Isadoran lakka!), kesällä haluan käyttää sitä sitäkin enemmän varsinkin jos olen menossa uimaan :D Kerron usein innoissani muille, jos mulla on jotain erikoisen nimistä kynsilakkaa tai jos sen nimeen liittyy joku tarina. Muut(ei kynsiharrastajat) pitävät minua varmaan ihan hölmönä, että edes kiinnitän niin paljon huomiota lakkojen nimiin, mutta tämä on ehkä semmonen juttu mitä vaan kynsiharrastajat tajuaa, tai meikkiharrastajat yleensäkkin. Onhan muillakin meikeillä sävynimiä :)

Tykkäättekö te kynsilakkojen nimien ja kokoelmien teemojen tuomista mielikuvista vai oletteko niitten vankeina ? :D


Ei kommentteja: