20.2.14

Kynsienlakkaus 101:Kynsien hoito

Olemme nyt opetelleet kynsien lakkaamisen ja lakan poistamisen, ja on aika miettiä kynsien hoitoa.

Perustarvikkeita, jotka mielestäni kaikkien naisten tulisi omistaa ovat käsirasva, kynsinauhoille oma hoitotuote(öljy ja kynsiviila. Hyvä peruskynsiviila luonnonkynsille on esim. tämä. Markettien perusviilat ovat usein tosi karheita, ja niillä viilaminen on ainakin omasta mielestäni inhottavan tuntuista. Lasiviiloja saa nykyään ostettua monista paikoista ja sellainen on myös hyvä perusviila. 

Jos kynsiään lakkaa yhtään enempää kuin kerran vuodessa, perustarvikkeiden listalle kannattaa lisätä myös bufferiviila(itse käytän aina tätä The Body Shopin kynsienkiillotuskuutiota) jolla kynnen pintaa saa tasoitettua ja mahdollisia värjäytymiä poistettua ja aluslakka. Aluslakkana olen käyttänyt jo vuosia Orlyn Nail Defenseä.

Olen testannut myös muita Orlyn aluslakkoja(mm. Ridgefiller,Bonder,Nailtrition) eikä minulla ole niistä kuin hyvää sanottavaa :) Olen vain kokenut Nail Defensen omiin tarpeisiini parhaaksi, sillä se vahvistaa heikkoja kynsiäni. Jos kynsissäsi on paljon uurteita, suosittelen Ridgefilleriä. Jos lakka lähtee helposti lohkeamaan kynsiltäsi, kokeile Bonderia. Jos olet laiska lakkaaja ja haluisit nätiltä näyttävät kynnet jo pelkällä hoitolakalla, Nailtrition antaa nätin hohteen:)

Teen perus hoidon käsilleni ja kynsilleni aina kun otan lakat pois. Perushoitooni kuuluu käsien huolellinen peseminen kynsilakanpoistoaineesta ja kynsienalusten putsaaminen, sekä noin jokatoinen kerta käsien kuorinta. Kuorintaan voi hyvin käyttää samaa ainetta kun vartalonkuorintaan. Käsien kuivaamisen jälkeen laitan käsirasvaa ja kynsinauhoihin öljyä. Ennen uutta lakkausta niitten pitää antaa imeytyä kunnolla. Jos kynnellä on öljyä, lakkaus ei pysy. Lopuksi työnnän kevyesti kynsinauhoja taakse appelsiinipuutikulla.
OPIn Avojuice mangontuoksuisena on lempparikäsirasvani. Avojuicet imeytyvät mukavan nopeasti eikä kädet jää tahmaisen tuntuiseksi

Aluslakkaa laitetaan AINA ennen värilakkaa! Ja vaikka et laittaisikaan värilakkaa, aluslakka suojaa kynsiäsi joten laita edes sitä .

Käsilaukkuun kannattaa laittaa mukaan viila ja käsirasva. Jos kynteesi tulee lohkeama, voit viilata nopeasti sen pois eikä kynsi ehdi revetä päivän mittaan pahemmaksi. 

Ei kommentteja: